Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Kek Kalıbında Islak Kek

Kek Kalıbında Islak Kek

Kek Kalıbında Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı istikrarsız yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 100 gr tereyağ
  • Yaklaşık 2 buçuk su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı şeker
  • 2 yemek yemek kaşığı kakao
  • Antep fıstığı
  • Çilek

Kek Kalıbında Islak Kek Tarifi Yapılışı

  1. Tüm malzemeleri sıralamaya tarafından çırparak ilave ediyoruz .
  2. En sona un, kabartma tozu ve kakaoyu eleyerek ek ediyoruz .
  3. Kek kalıbımızı tereyağı ile en ince ayrıntısına kadar yağlıyoruz, harcımızı döküyoruz.
  4. 180 derecelik fırında yaklaşık 25 dk pişiriyoruz .
  5. Bu Arada sosumuzu hazırlıyoruz.Süt, şeker ve kakaoyu iyice çırpıyoruz.
  6. Kekimiz piştikten sonradan ilk sıcaklığını almasını bekliyoruz .Yaklaşık 5 dk bekleyebiliriz.
  7. Uzun bir çubukla kekimize rast gele delikler açıyoruz.
  8. Sosumuzu döküp soğumasını bekliyoruz ve bir gece beklerse lezzeti enfes oluyor.
  9. Kalıbımızdan çıkarıp üstüne antep fıstığı ve çilek ile süsleyip servis edebilirsiniz sağlık olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın