Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,03
  • EURO
    %-0,15
  • ALTIN
    %0,27
  • BIST
    %-0,25
Kehribar Tatlısı

Kehribar Tatlısı

Kehribar Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • 125 g tereyağı Yumuşamış
  • 1 limon kabuğunun rendesi
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı un

Üzeri için

  • 2 su bardağı dövülmüş badem içi
  • 2 yemek adalȩığı toz şeker
  • 2 yumurta

Kehribar Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Tereyağı, limon kabuğu rendesi ve şekeri derin bir kabın içerisinde mikser ile krema haline gelinceye kadar 5 dakika çırpın. Üzerine unu yavaş yavaş ilave edip ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğtümörün ve merdane desteğiyle yarım cm inceltin. Hamuru, pişirme kağıdı serilmiş dikdörtgen şeklindeki tepsiye yayıp bıçakla dikdörtgen dilimlere ayırın. Üzerini de çatalın ucuyla çizip, önceden ısıtılmış 175 derece fırında 10 dakika pişirip çıkarın.
  • Badem, şeker ve yumurtayı bir kapta karıştırın. Bu karışımı tepsideki hamurun üzerine incecik yayın. Tatlıyı yeniden aynı fırında 10 dakika daha pişirip çıkarın. Soğuduktan sonra, daha önce kestiğiniz yerlerden parçalara ayırıp servis tabağına alın ve ılık servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın