Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,11
  • EURO
    %1,17
  • ALTIN
    %-2,10
  • BIST
    %1,64
Kedidilli Tiramisu Pasta

Kedidilli Tiramisu Pasta

Kedidilli Tiramisu Pasta Tarifi İçin malzemeler

Taban keki için:

  • 2 yumurta
  • yarım su kadehi şeker
  • yarım kadeh süt
  • 1 koli kabartma tozu
  • 1 koli vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1su kadehinden bir parmak noksan un

Ara kat için:

  • 14 tane kedidili

Kreması için:

  • 4 su kadehi süt
  • 2 tepeleme yemek kaşığı un
  • 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • 1çay kadehi şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 koli labne 200 Gr
  • 1 kutu ham krema
  • 1 koli vanilya

Üzeri için:

  • kakao ve çikolata Rendelenmiş

Kek ve kedidilini nemlendirme için:

  • 1,5 su kadehi sütlü nescafe

Kedidilli Tiramisu Pasta Nasıl Yapılır?

  • Kek için yumurta ve şekeri iyice çırpın. Öteki kek malzemelerini ilave edip homojen bir karışım elde edene kadar çırpın. Karışımı kelepçeli kalıba döküp 180 derece evvelden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin.
  • Krema için labne, krema ve vanilya hariç öteki malzemeleri tencereye alıp muhallebili kıvamına gelene kadar pişirin.
  • Ocaktan aldıktan sonra krema, labne ve vanilyayı ilave edip homojen bir karışım elde edene kadar çırpın. Pişen kekimizi kelepçeli kalıptan çıkarın.
  • Kelepçeli kalıbın kelepçe kısmını servis tabağına koyup içine keki yerleştirin. Keki sütlü nescafe ile nemlendirin.
  • Daha sonra muhallebinin yarısını kekin üzerine dökün. 14 tane kedidilini kahveye daldırıp muhallebinin üzerine kapatacak biçimde dizin.
  • Kalan muhallebiliyi de kedidilinin üzerine dökün. Dışarıda yarım saat bekletip buzdolabına kaldırın ve bir gece bekletin.
  • Son olarak üzerine kakao serpip rendelenmiş çikolata ile süsleyip servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın