Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Kedidilli Pasta

Kedidilli Pasta

Kedidilli Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket kedidili
  • 1 litre süt
  • 1.5 su bardağı süt ayrı olarak kedidilini ıslatmak için
  • 4 yemek kaşığı un(silme)
  • 3 yemek kaşığı nişasta (silme)
  • 1 su bardağı şeke
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket sıvı krema
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (margarinde olabilir)
  • 2 adet baton bitter çikolata

Kedidilli Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kedidillerini 1. 5 su bardağı süt ile ıslatıp borcama diziyoruz .
  2. Kalan sütü de üzerlerine gezdiriyoruz.
  3. Bir tencerede 1 litre süt, şeker, un ve nişastayı karıştırıyoruz ve ocağa alıyoruz.
  4. Orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene dek pişiriyoruz.
  5. Koyulaşınca vanilin ve tereyağını da ekleyip ocağın altını kapatıyoruz.
  6. Muhallebi sıcakken hemen kedidillerinin üzerine gezdiriyoruz ve hemen sıcağıyla buzdolabına kaldırıp üzerinin kabuk tutmasını bekliyoruz.
  7. Bu esnada kremayı bir tavaya alıp ısıtıyoruz yanlardan ufak ufak fokurdayınca ocağı kapatıp 2 paket çikolatamızı kremanın içine ufalıyoruz.
  8. Karıştırıyoruz ve çikolata sosumuz hazır oluyor.
  9. Dolaptan borcamı çıkarıp sosuda her yerine eşit gelecek şekilde döküyoruz.
  10. En az bir gece buzdolabında üzeri açık şekilde dinlendiriyoruz.
  11. Üzerini kapatırsak terleme yapıyor ve sosumuz sulanıyor. Şimdiden deneyeceklere afiyet olsun🍫👩🏻‍🍳.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın