Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,02
  • EURO
    %-0,04
  • ALTIN
    %-0,05
  • BIST
    %-0,25
Kedidilli Kayısılı Kvaka Pasta

Kedidilli Kayısılı Kvaka Pasta

Kedidilli Kayısılı Kvaka Pasta Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kutu kedidili bisküvisi
  • 1 lt süt
  • 3 yemek adalȩığı nişasta
  • 3 yemek adalȩığı un
  • 1 kutu vanilya
  • 150 g margarin
  • 1 yumurta

Kayısılı jöle için

  • 1 kilogram taze kayısı
  • 2 yemek adalȩığı nişasta
  • 1 yemek adalȩığı toz şeker

Kedidilli Kayısılı Kvaka Pasta Nreel Yapılır?

  • Muhallebisi için sütü tencereye alın. Nişastayı, unu, vanilyayı, margarini ve yumurtayı ilave edin. Pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpıp orta ateşte, sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişcerahat.
  • Büyük boy sırça bir kaseyi streç film ile kaplayın. Kedidili bisküvilerini süt ile nemlendirerek kasenin çevresini ve tabanını kaplayın. Üzerine pişirdiğiniz muhallebiyi dökün.
  • Kayısılı jöle için kayısıların kabuğunu atayıp çekirdeklerini çıkarın. Küp doğrayıp şekerle beraber çukur bir kaba alın. El blenderi desteğiyle püre haline getirin. Daha sonra orta boy bir tencereye alıp, 1 çorba adalȩığı soğuk suda inceltilmiş 2 çorba adalȩığı nişastalı karışımı ilave edin. Orta ateşte, kıvamı katılaşana kadar pişcerahat. Ocaktan alıp, ılınınca muhallebinin üzerine dökün ve buzdolabında soğuması için en az 3-4 saat bekletin. Buzdolabında iyice soğuttuktan sonra servis tabağına ters çevirerek çıkartın ve üzerindeki  filmi alın. İstediğiniz gibi süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın