Kedidilli Kayısılı Kvaka Pasta Tarifi İçin malzemeler
1 kutu kedidili bisküvisi
1 lt süt
3 yemek adalȩığı nişasta
3 yemek adalȩığı un
1 kutu vanilya
150 g margarin
1 yumurta
Kayısılı jöle için
1 kilogram taze kayısı
2 yemek adalȩığı nişasta
1 yemek adalȩığı toz şeker
Kedidilli Kayısılı Kvaka Pasta Nreel Yapılır?
Muhallebisi için sütü tencereye alın. Nişastayı, unu, vanilyayı, margarini ve yumurtayı ilave edin. Pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpıp orta ateşte, sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişcerahat.
Büyük boy sırça bir kaseyi streç film ile kaplayın. Kedidili bisküvilerini süt ile nemlendirerek kasenin çevresini ve tabanını kaplayın. Üzerine pişirdiğiniz muhallebiyi dökün.
Kayısılı jöle için kayısıların kabuğunu atayıp çekirdeklerini çıkarın. Küp doğrayıp şekerle beraber çukur bir kaba alın. El blenderi desteğiyle püre haline getirin. Daha sonra orta boy bir tencereye alıp, 1 çorba adalȩığı soğuk suda inceltilmiş 2 çorba adalȩığı nişastalı karışımı ilave edin. Orta ateşte, kıvamı katılaşana kadar pişcerahat. Ocaktan alıp, ılınınca muhallebinin üzerine dökün ve buzdolabında soğuması için en az 3-4 saat bekletin. Buzdolabında iyice soğuttuktan sonra servis tabağına ters çevirerek çıkartın ve üzerindeki filmi alın. İstediğiniz gibi süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.