Kedidili Bisküvili Hafif Balkabağı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
12 tane kedidili bisküvi
1 su kadehi süt buskivileri nemlendirmek için
1 litre süt
3 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı un
1 su kadehi toz şeker
1 koli vanilya
1 koli akışkan krema 200ml
2 dilim bal kabağı
1 çay kadehi toz şeker
1 su kadehi kocaman kırılmış fındık
fındık yerine ceviz de kullanılabilir
Hindistan cevizi
Kedidili Bisküvili Hafif Balkabağı Tatlısı Tarifi Yapılışı
Bal kabağının kabuklarını atayıp istediğimiz ebatta doğrayalım ve üzerine toz şeker ilave edip 1 saat bekletelim, sonra ocağa alıp bal kabağı yumuşayana kadar pişirelim.
Ocaktan alıp soğumaya vazgeçelim, soğuduktan sonra blendırdan geçirip püre haline getirelim.
Üzerine kocaman kırılmış fındık ilave edip karıştıralım. ben güzde pişirip hazırladığım ve buzluğa attığım bal kabağını kullandım.
Büyük boy borcam tepsiye kedidili bisküvilerini süte daldırıp borcam tepsiye dizelim.
Muhallebi için sütü, nişastayı, unu ve toz şekeri tencereye alıp karıştıralım ocağa alıp kesintisiz karıştırarak koyulaşana kadar pişirelim.
Kaynamaya başlayınca akışkan kremayı ilave edip tekerrür kaynayana kadar sürekli karıştıralım.
Kaynama başlayınca vanilyayı ilave edip karıştıralım ve ocaktan alalım.
Kedidili bisküvilerin üzerine dökelim ve yayalım.
Oda sıcaklığında soğumaya vazgeçelim, soğuduktan sonra hazırladığımız fındıklı kabak püresini üzerine döküp yayalım.
Buzdolabında bir gün bekletelim, ben hindistan cevizi ile süslemeyi seçim ettim siz istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.