Kedi Dili Çitli Pasta Tarifi‘ ne geçmeden önce, kedi dili ile pasta tarifi hazırladınız mı? sorusunu sormak istiyorum. Kedi dili benim, bisküvi çeşitleri aralarında pastaya yakışan ve lezzetinin yanında hafif olması nedeni ile en fazla tercih ettiğim bisküviler arasına yer alıyor. Diğer Taraftan kedi dili ve krema ile ile evinizde çok kısa sürede olağanüstü pasta tarifleri çıkarabilirsiniz. Kısacası bayanlar bugün, sizlere basit ve bir böylece leziz mükemmel bir tanımlama olan Kedi Dili Çitli Pasta Tarifi ni hazırladım. Tarifimizi uygulayarak kısa sürede leziz bir pasta yapmanız hiç de kuvvet değil. Basit gelsin…
Bu yapımı basit bu pastanın süslemesini çilek ile sınırlandırmamalısınız, mevsim bize neyi sunuyorsa onu kullanabilirsiniz. Draje çikolata serperek renklendirebilirsiniz, sunumun çok kayda değer olduğunu unutmayalım.
1 paket yulaflı bisküvi
1 yemek yemek kaşığı tere yağ
1 paket kedili bisküvi
Krema için malzeme
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı granül kahve
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
Islatmak için malzeme
Çilek püresi (1 kâse )
Toz şeker (2 yemek kaşığı )
Üzeri için araç gereç
1 paket toz şanti
1 su bardağı süt
Dekore Etmek için
1 kâse çilek
Çit gerçekleştirmek için araç gereç
Yeterince kedili
Pastayı hangi tabakla servis edecekseniz o tabağın üzerine pasta çemberinizi koyun. (marketlerde 3-4 ayrı boyda pasta ve kek çemberleri satılıyor) Kedidillerini dikey olacak şekilde pasta çemberinin içine çit çeker gibi sıralayın. Burada dikkat etmeniz gereken kedidillerinin dikey durması için daha aşağı kısımlarını bıçakla kesmeniz gerektiğidir. Bir tavanın içine yulaflı bisküvileri ufalayın ve tereyağ ile birlikte bir iki kere ocakta karıştırıp, pastanın ortasına dökün. az önce kedidili bisküvilerinin kestiğiniz ayaklarını ufalayın ve döktüğünüz karışımın üzerine gezdirerek atın. Mutfak robotuna çilekleri ve şekeri koyup püre haline getirin. Ardından çilek püresini yeniden pastanı ortasına dökün. Kremayı hazırlamaya başlayın. Bir tencerenin içine soğuk süt, toz şeker, un, nişasta ve kahveyi koyup karıştırarak muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. İlk sıcaklığı çıktıktan daha sonra pastanın ortasına dökün ve kaşık yardımı ile hazırladığımız sosu yayalım. Biz giderken krema sosu soğurken krem şantiyi yapalım. Öbür bir kabın içine toz şantiyi ve sütü ek edip mikserle tamamen çırpalım. Hazırladığımız krem şantiyi de kremanın üstüne dökelim kaşık yardımı ile düzleştirelim.
Yıkadığımız çilekleri iki eşdeğer parçaya ayıralım pastanın üstüne dizelim. Hazırladığımız pastayı buzdolabına kaldırın, 1 gece bekletelim. 1 gece beklettikten sonradan pasta ve kedidilleri yumuşamış ve iç malzemeleri de bir biriyle özdeşmiş olacak. Pasta çemberini çıkarıp şık bir kurdele ile kedidillerinin etrafından bağlayın ve servis etmek üzere misafirlerinizin yanına götürün.
Afiye olsun…