Malzemeler
-1 paket kedidili bisküvi
Bisküvileri ıslatmak için
-1 su bardağı sıcak su
-1 tatlı kaşığı toz şeker
-2 tatlı kaşığıkahve
Kreması için
-1 adet yumurta sarısı
-2 yemek kaşığı un
-1/2 su bardağı şeker
-2 su bardağı süt
-1 paket vanilya
-200 gram mascarpone peyniri
Üzeri için
-2 yemek kaşığı kakao
Yapılışı
-Tiramisunun kremasını hazırlayarak işe başlayın. Orta boy bir tencereye unu, yumurtanın sarısını, şekeri, vanilyayı koyun.
-Üzerine sütü azar azar ekleyin ve karıştırın.
-Kıvamı iyice koyulaşana kadar karıştırarak pişirmeye devam edin.
-Kıvam aldığında ocaktan alın. İçerisine mascarpone peyniri ilave edin ve mikser yardımıyla yaklaşık 5 dakika kadar çırpın.
-Tekrar ocağa alın ve birkaç dakika daha bu şekilde pişirin. Altını kapatarak soğumaya bırakın.
-Bir kasenin içine su, şeker ve kahveyi alın, iyice karıştırın. 40×40 ebatlarındaki tepsiye, tepsiyi kaplayacak şekilde bisküvileri dizin.
-Bisküvilerin üzerine hazırladığımız karışımı azar azar kaşık ile dökün ya da bisküvileri bu karışıma batırıp çıkarın ve tepsiye dizin.
-Kremanın yarısını tepsiye dizdiğimiz bisküvilerin üzerine döküp, bir kaşık yardımıyla eşit miktarda dağıtın.
-Islatılmış bisküvilerin geriye kalanından bir kat daha çıkın. Üzerini kremanın geriye kalanıyla iyice kaplayın.
-Buzdolabından en az 4 saat bekletin. Servis etmeden önce tiramisunun üzerine çay süzgeci yardımıyla kakao serperek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.