Öncelikle üzeri için tam ceviz içlerinden 4 yarım bölerfotoğraftakine bakarak misal alabilirsiniz
Geri kalan cevizler muhallebinin içine ilave etmek için çekilir.
Tereyağı ve pekmez hariç tüm malzemeler derin bir tencereye alınır.
Tencereyi ocağa almadan evvel topak kalmayacak biçimde çırpma teli ile çırpılır.
Orta ateşte çırpma teli ile karıştırılarak pişirilir.
Kaynamaya başladığında içerisine tereyağı ilave edilir.
Tencerenin altı kısılır ve birkaç dakika daha koyulaşana kadar karıştırılır.
Muhallebi göz kararı koyulaştığındaşayet çok koyulaşmıyorsa hiç mesele yok, soğuyunca daha iyi kıvam alacaktır altı kapatılıp ocaktan alınır.
Ilımaya vazgeçilir. Şayet üzeri kaymak oluşsun istemezseniz birkaç dakika çırpma teli ile çırpabilirsiniz.
Ocaktan alındıktan 5 dakika kadar sonra pekmez ilave edilir ve hoşça çırpılır.
Pekmezin ılıdıktan sonra muhallebiye ilave edilmesinin nedeni, yüksek ısıda pekmez içerisindeki bereketli bileşenler hasarlı hale geliyor malesef.
Son olarak, sırça kaplara muhallebi paylaştırılır ve üzerine tamamen soğuduğunda ceviz içi koyulur.
Ceviz içi yerine seçenek olarak istediğiniz rastgele birşeyi misalin fındık, hindistan cevizi, tarçın, kakao gibi serpebilirsiniz. Afiyet olsun, sıhhat getirsin!.