2 adet yumurta
1 çay kadehi toz şeker
Yarım çay kadehi akışkan yağ
1 çay kadehi yoğurt
1 koli vanilya
1 koli kabartma tozu
Yeteri kadar un
Kızartmak için
Akışkan yağ
Üzeri için
Pudra şekeri
Derince bir kabın içine yumurtaları kırın. İçersine akışkan yağ ve yoğurt ilave edip mikserle karıştırın.
Toz şekeri, vanilyayı, kabartma tozunu ve unu koyup 15 dakika süresince yoğurun.
Mutfak tezgâhını ve hamuru unlayıp mermi kalem kalınlığında açın, 10 cm eninde şeritler halinde kesin.
İki parmak eninde dilimlere parçalan
Her bir dilimin boylarının yarısını içte bir mesafede bıçakla çıtlatın. Böylece keçinin bacağının biçimini vermiş olun.
Kızartma tenceresine bol akışkan yağ koyun ve kızdırın.
Keçi paçası hamurlarınızı agresif yağda önlü arkalı iyice kızartın.
Kızaranları kevgirle alıp üzerine havlu peçete serilmiş tepsiye koyarak fazla yağını süzdürün.
Ardından servis tabağına alın ve üzerine pudra şekeri serpin.
Soğutmadan ılık ılık servis edin.
Afiyet olsun…