Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Keçi Boynuzlu Portakallı Kek

Keçi Boynuzlu Portakallı Kek

Keçi Boynuzlu Portakallı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağından 2 parmak yetersiz akışkan yağ
  • 1 portakalın suyu ve kabuğunun rendesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Yarım akarsu kaşığı karbonat
  • 2 kaşık keçiboynuzu (Keçi boynuzu) tozu
  • 2, 5 su bardağı un

Keçi Boynuzlu Portakallı Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şekeri bembeyaz olana değin çırpıyoruz.
  2. Peşinde sütü, istikrarsız yağını, portakal suyunu katıp çırpıyoruz.
  3. Unu, karbonatı, vanilyayı ve kabartma tozunu eleyerek katıyoruz.
  4. Karışımın bir kısmını ayırıyoruz keçi boynuzu tozunu da ekleyip kek karışımına ekliyoruz.
  5. Tereyağı ile yağlanmış olan kek kalıbına döküyoruz.
  6. Dilerseniz üzerine susam atabilirsiniz 180°fanlı ayarda 30 dakika pişiriyoruz. sıhhat olsun. 😊.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın