Kazandibi Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
- 4 su kadehi süt
- 1.5 su kadehi tozşeker
- 2 çorba kaşığı mısır nişastası
- 2 çorba kaşığı buğday nişastası
- 2 çorba kaşığı pirinç unu
- 1 koli vanilya
- 15 gr margarin
- 1 çay kadehi file badem
Tepsi için
- 15 gr margarin
- 3 çorba kaşığı tozşeker
Kazandibi Nasıl Yapılır?
- Mısır ve buğday nişastaları, pirinç unu ve vanilyayı bir kapta harmanlayın. 1.5 su kadehi süt ilave edip çırpma teli ile karıştırın.
- Kalan süt ve tozşekeri tencereye alın. Kısık ateşte karıştırarak ısıtın. Pirinç unlu karışımı azar azar ilave edin.
- Muhallebi kıvamını alınca 1 kaşık margarin ve file bademi ilave edin. İyice karıştırıp ocaktan alın.
- Yuvarlak bir tepsiyi 1 kaşık margarinle yağlayıp 3 kaşık şekeri tepsinin dibini kaplayacak biçimde serpiştirin.
- Hazırladığınız muhallebiyi tepsiye dökün. Tepsiyi sık sık çevirerek orta ateşte 15 dakika pişirin. Soğuyunca servis tabağına ters çevirip kare biçiminde dilimleyin. Servis yapın. Afiyet olsun.
Gerçek Kazandibinin Püf Noktaları Nelerdir?
- Muhallebi kıvamını yakalatabilmek için, katı malzemeleri elekten geçirin.
- Kıvamı koyu olursa tekerrür ocağa alın ve azar azar süt ilave edin. Kıvamı akışkan olduğunda ise nişasta ve un ilave edin.
- Karıştırma operasyonunu yarım vazgeçmeyin ve kesinlikle tahta kaşık kullanın.
- Muhallebiyi hazırladıktan sonra kenarda ılıması için bekletin
- Karamelize harekâtı için esmer şeker kullanabilirsiniz. Şekerler yapışık bir kıvama geldiğinde, üst kısmına muhallebi dökebilirsiniz.
1 Porsiyon Kazandibi Kaç Kaloridir?
Kazandibinin bir porsiyonu, takribî 130 kaloridir. Şeker ve karbonhidrat kıymeti yüksek olduğu için, diyabet hastalarının miktarlı bir biçimde harcaması önerilir. Dilerseniz eş biçimde hazırlanan muhallebi tarifini sınayabilirsiniz.