Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,09
  • EURO
    %0,72
  • ALTIN
    %-0,21
  • BIST
    %-3,11
Kayseri Yağlaması (Şebit)

Kayseri Yağlaması (Şebit)

Tarifin Hikayesi

Kayseri Yağlaması (Şebit) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı su
  • 7 su bardağı un
  • 1 paket instand maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Yarım kg kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet domates
  • 5 köy biberi
  • 2 adet kapya biberi
  • 2 kaşık tereyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı su

Kayseri Yağlaması (Şebit) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. İlk önce yoğurma kabına unumuzu alıp tuz, şeker ,mayayı karıştırıp ılık suyla yoğuralım, üzerini örtüp bir kenarda beklesin.
  2. Şimdi soslu iç harcımızı hazırlayalım .Kıymayı tavamıza alıp yağsız kavuralım.
  3. Suyunu salıp çekince ince doğranmış soğanı,ardından kırmızı ve yeşil biberleri ilave edelim.
  4. 2 tane domatesi de ekledikten sonra salçaları ve tereyağını güzelce kavuralım .
  5. 1 su bardağı su ilave edelim.
  6. İki dk beraber kaynasın altını kapatıp hamurumuza geçelim.
  7. Hamuru tezgaha alıp mandalina büyüklüğünde bezeler yapalım servis tabağı büyüklüğünde yufkalar açalım .
  8. Yağsız tavada arkalı önlü pişirelim.
  9. Benim 21 adet beze oldu 13 tanesini kullandım, kalanları buzdolap poşeti ile dondurucuya kaldırdım.
  10. Bütün bezeler pişince sosu tekrar ısıtarak servis tabağına bir kat yufka iki kaşık kıymalı harçtan koyarak kat kat dizelim.
  11. Hemen servis yapın afiyet olsun tabiki yanında sarımsaklı yoğurt ile 💞💞💞.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın