Yeniliklerden ilk siz haberdar olun.
Bildirimlere izin vererek sitemizdeki en yeni gelişmelerden ilk siz haberdar olun.
Gelişmelerden uzak kalmayın
Daha Sonra
İzin Ver
Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.
DOLAR
%0,09
EURO
%0,72
ALTIN
%-0,21
BIST
%-3,11
İstanbul
Ankara
izmir
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Mersin
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Lokmalık Tuzlu Kurabiye
Tam Ölçülü Un Helvası
Suffle
Cevizli Bulut Kek
Waffle Tarifi
Fırında Sütlaç
Bol Soslu Islak Kek (Pastane Usulü)
Böyle Tiramisu Yemediniz (Videolu)
TARİH: 07.04.2025
ÜYE GİRİŞİ
KAYIT OL
Anasayfa
Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar
Şerbetli Tatlılar
Pasta Tarifleri
Meyveli Tatlılar
Kek Tarifleri
Dondurmalı Tatlılar
Çikolatalı Tatlılar
Karışık Tatlı Tarifleri
Diyet Tatlılar
Hakkımızda
İletişim
»
Çikolatalı Tatlılar
»
Kayseri Yağlaması (Şebit)
Facebook
Twitter
Google+
12 Kasım 2021
0
446
+
-
Kayseri Yağlaması (Şebit)
Tarifin Hikayesi
Kayseri Yağlaması (Şebit) Tarifi İçin Malzemeler
3 su bardağı su
7 su bardağı un
1 paket instand maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Yarım kg kıyma
2 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
2 adet domates
5 köy biberi
2 adet kapya biberi
2 kaşık tereyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 su bardağı su
Kayseri Yağlaması (Şebit) Tarifi Nasıl Yapılır?
İlk önce yoğurma kabına unumuzu alıp tuz, şeker ,mayayı karıştırıp ılık suyla yoğuralım, üzerini örtüp bir kenarda beklesin.
Şimdi soslu iç harcımızı hazırlayalım .Kıymayı tavamıza alıp yağsız kavuralım.
Suyunu salıp çekince ince doğranmış soğanı,ardından kırmızı ve yeşil biberleri ilave edelim.
2 tane domatesi de ekledikten sonra salçaları ve tereyağını güzelce kavuralım .
1 su bardağı su ilave edelim.
İki dk beraber kaynasın altını kapatıp hamurumuza geçelim.
Hamuru tezgaha alıp mandalina büyüklüğünde bezeler yapalım servis tabağı büyüklüğünde yufkalar açalım .
Yağsız tavada arkalı önlü pişirelim.
Benim 21 adet beze oldu 13 tanesini kullandım, kalanları buzdolap poşeti ile dondurucuya kaldırdım.
Bütün bezeler pişince sosu tekrar ısıtarak servis tabağına bir kat yufka iki kaşık kıymalı harçtan koyarak kat kat dizelim.
Hemen servis yapın afiyet olsun tabiki yanında sarımsaklı yoğurt ile 💞💞💞.
Sosyal Medyada
Paylaşın:
Like
Tweetle
+1
Pinterest
Linkedin
Etiketler:
hazırlanışı
Kayseri Yağlaması (Şebit) Tarifi
Kayseri Yağlaması (Şebit) Tarifi nasıl yapılır
kolay Kayseri Yağlaması (Şebit) Tarifi
yemek tarifi
yemek tarifleri
İlginizi Çekebilir
Tam Ölçülü Un Helvası
Suffle
Fındık Üçgenleri Nussecken
Önceki Yazı
Aşure
Sonraki Yazı
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Tam Ölçülü Un Helvası
Suffle
Cevizli Bulut Kek
Waffle Tarifi
Fırında Sütlaç
Bol Soslu Islak Kek (Pastane Usulü)
BİRDE BUNLARA BAKIN
Ataşehir Escort Bayanlarını: atasehirescortlari.com ‘da bulabilirsiniz.
Lokmalık Tuzlu Kurabiye
Tam Ölçülü Un Helvası
Suffle
Cevizli Bulut Kek
Waffle Tarifi
Fırında Sütlaç
Bol Soslu Islak Kek (Pastane Usulü)
Böyle Tiramisu Yemediniz (Videolu)
Cevizpare Tatlısı
Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?
Cevabı iptal etmek için tıklayın.
Yorum yazmak için
giriş
yapmalısın
1
Ataşehir Escort Bayanlarını: atasehirescortlari.com ‘da bulabilirsiniz.
2
Lokmalık Tuzlu Kurabiye
3
Tam Ölçülü Un Helvası
4
Suffle
5
Cevizli Bulut Kek
6
Waffle Tarifi
7
Fırında Sütlaç
8
Bol Soslu Islak Kek (Pastane Usulü)
9
Böyle Tiramisu Yemediniz (Videolu)
10
Cevizpare Tatlısı