Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Kayseri Nevzine (Tam Yerinden)

Kayseri Nevzine (Tam Yerinden)

Kayseri Nevzine (Tam Yerinden) Tarifi İçin Malzemeler

  • 50 gram tereyağı ya da margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı su
  • 2 yemek kaşığı dolusu tahin
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı rondodan çekilmiş ceviz
  • 2 su bardağı un
  • 1 buçuk su bardağı su
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı pekmez
  • Ceviz, antep fıstığı, hindistan cevizi kullanabilirsiniz .

Kayseri Nevzine (Tam Yerinden) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım. 1 buçuk su bardağı suyla 1 su bardağı şekeri kaynayana kadar orta ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte yarım saat kaynatalım.
  2. Sonra pekmezi ekleyelim, ocağın altını kapatalım. Soğumaya bırakalım.
  3. Şerbet ağda gibi koyuda olmayacak, su gibi cıvıkta olmayacak. Benim ki yarım saatte kıvam aldı sizlerde kontrol ederek kaynatın.
  4. Oda ısısındaki tereyağını, sıvı yağı, suyu, tahini, sirkeyi, yumurtayı kabımızın içine alalım.
  5. Yoğurmaya başlayalım. Sonra cevizi ve kabartma tozunu ekleyelim.
  6. En sonda unu kontrollü bir şekilde kulak memesi kıvamından biraz daha sert olacak şekilde orta yumuşaklıkta yoğuralım. Ben mini fırın tepsisine yaptım inceyi sevdiğimiz için siz isterseniz orta boy kare borcama yapabilirsiniz. Biraz daha kalın olur.
  7. Yağlanmış tepsiye hamuru koyalım, düzleyelim. İstediğiniz şekli verebilirsiniz ister bıçakla ister çatalla. Yalnız fırına girmeden dilimlemeyi unutmayalım. Çünkü piştikten sonra kıyır kıyır olduğu için dağılır.
  8. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yarım saat pişirelim.
  9. İlk sıcaklığı geçtikten sonra şerbetini her yere eşit şekilde dökelim. Eğer nevzine soğuduysa şerbeti sıcak dökelim (kaynar olmasın), şerbet soğuksa nevzinenin ilk sıcaklığı geçince dökelim ki hamur olmasın. Afiyet olsun

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın