Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,11
  • EURO
    %1,17
  • ALTIN
    %-2,10
  • BIST
    %1,64
Kaysepi

Kaysepi

Kaysepi Tarifi İçin malzemeler

  • 2 su kadehi kurutulmuş mürdüm eriği
  • 1 su kadehi su
  • 1.5 su kadehi toz şeker
  • 30 gr tereyağı
  • 1 çay kadehi çekilmiş ceviz içi

Kaysepi Nasıl Yapılır?

Kurutulmuş mürdüm eriğini yıkayıp tencereye alın. Bir ölçü su ilave edip yumuşayana kadar pişirin. Suyunu süzün ve eriklerin çekirdeklerini çıkarın. Tencereye alıp 1 kadeh kaynar su ilave edin. Üzerine şekeri ilave edip pişirin.

Bir tavada tereyağını eritin. Erikleri servis tabağına alıp üzerine tereyağını dolaştırın. Ceviz içi serpiştirip sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın