Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,01
  • EURO
    %0,12
  • ALTIN
    %0,62
  • BIST
    %0,42
Kaymakpare

Kaymakpare

Kaymakpare Tarifi İçin malzemeler

  • 5 su kadehi un
  • 1 su kadehi akışkan yağ
  • 200 gram kaymak
  • 1 vanilin
  • 1 koli kabartma tozu
  • 1 su kadehi antep fıstığı toz halinde

Şerbeti için:

  • 3 su kadehi su
  • 3.5 su kadehi toz şeker
  • 3-4 damla limon suyu

Kaymakpare Nasıl Yapılır?

  • Şerbetin soğuması için, tarife ilk olarak şerbeti hazırlamakla başlayın.
  • Bir tencereye su ve şekeri ilave edin. Yüksek ateşte şeker eriyinceye kadar pişirin.
  • Ortalama 10 dakika kaynattıktan sonra içerisine birkaç damla limon suyu ilave edin ve soğuması için kenarda bekletin.
  • Geniş bir kasenin içinde akışkan yağ, kabartma tozu, vanilin ve toz antep fıstığını ilave ederek karıştırın.
  • Üzerine azar azar un ilave ederek yoğurma operasyonuna başlayın.
  • Hamuru ele yapışmayacak bir kıvam elde edinceye kadar yoğurun.
  • Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp avcunuzda yuvarlayın.
  • Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında hazırladığınız tatlıyı takribî 30 dakika kadar pişirin.
  • Pişirme operasyonunun ardından tatlınızın üzerine soğuyan şerbeti dökün.
  • Tatlıyı 3 saat dinlendirdikten sonra antep fıstığı serperek servis edebilirsiniz.
  • Dilerseniz, kaymakpareyi vanilyalı dondurma ile beraber servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Kaymakpare Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Kaymakparenin kıvamı helva gibi yumuşacık olmalı, üzeri kızarıncaya kadar pişirilmelidir.
  • Şerbet soğuk, tatlı sıcak olmalıdır.
  • Her fırının pişirme süresi değişik olabilir. Bu surattan fırının kapağını açmadan tatlıyı hakimiyet edin. Üzeri kızarmaya başladığında fırını kapatın.

1 Porsiyon Kaymakpare Kaç Kalori?

  • Kaymakparenin bir porsiyonu, takribî 260 kaloridir. Şeker bedeli yüksek olduğu için, diyabet hastalarına önerilmemektedir.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın