Kaymaklı Ve Tarçınlı Pide Kadayıfı Tarifi İçin malzemeler
4.5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tarçın
1 su bardağı toz şeker
1 pide
İç harcı için
1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
300 g kaymak
Üzeri için
Ceviz
Badem krokan
Kaymaklı Ve Tarçınlı Pide Kadayıfı Nasıl Yapılır?
Sütü geniş bir sos tenceresine alın. Tarçın ve toz şekeri ilave edip sürekli karıştırarak kaynatın. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Pidenizi ortadan ikiye kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10-12 dakika kızartın.
Pidelerin yarısını, iç kısımları üstte kalacak şekilde yayvan bir kaba alın ve tarçınlı süt ile ıslatın. İç harcı için ince çekilmiş ceviz içi ve kaymağı bir kasede karıştırın. Kaymaklı karışımı ıslattığınız pidelerin üzerine sürün. Kalan pideyle üzerlerini kapatın ve soğuması için buzdolabında 2-3 saat dinlendirin.
Dinlenip soğuyan pide kadayıfınızı ceviz içi ve badem krokanla süsleyerek servis yapın.