Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Kaymaklı Tatlı Börek

Kaymaklı Tatlı Börek

Kaymaklı Tatlı Börek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 su kadehi un
  • 2.5 çay kadehi sıvıyağ
  • 1 kahve fincanı tozşeker
  • 1 kahve fincanı nişasta
  • 2 yumurta
  • 100 gr tereyağı
  • 2 çay kadehi süt
  • Yarım su kadehi yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz

Şurup için

  • 5 su kadehi tozşeker
  • 3 su kadehi su
  • 1 çorba kaşığı limon suyu

Üzeri için

  • 200 gr kaymak
  • 1 çay kadehi ince çekilmiş antepfıstığı

Kaymaklı Tatlı Börek Nasıl Yapılır?

Sınanmış yemek tarifleri sunan Lezzet’tin tatlı tarifleri listesinden iyi bir tercih…

Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Ortasını havuz gibi açıp 2 çay kadehi sıvıyağ, tozşeker, yoğurt, 2 yumurta ve tuzu ilave edin. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 15- 20 dakika dinlendirin.

Hamuru 15 bezeye ayırın. Her bezeyi merdane takviyesiyle avuç büyüklüğünde açın. Aralarına nişasta serpiştirerek tüm yufkalar bitene kadar üçer yufkayı üst üste dizin.

Üçlü yufka gruplarını evvel merdane sonra oklavayla geliştiği kadar açın.

Tereyağını bir tavaya alıp eritin ve ılınmaya vazgeçin. Yarım kahve fincanı sıvıyağı eritilmiş tereyağıyla karıştırın.  

Hazırladığınız 5 yufkayı yağlanmış baklava tepsisine aralarına yağ karışımından sürerek serin.

Kalan yağı üzerine sürün. Baklavayı kare biçiminde dilimleyip evvelden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 50-55 dakika pişirin.

Şurup için tüm malzemeyi bir tencereye alın. Kıvamı koyulaşıncaya kadar kaynatıp ılınmaya vazgeçin.

Baklavayı fırından alın. Ilık şerbeti üzerine dolaştırarak dökün. Soğuduktan sonra servis tabağına alın ve aralarına kaymağı paylaştırın. Üzerine antepfıstığı serpiştirip servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın