Malzemeler
Şurup için
Üzeri için
Sınanmış yemek tarifleri sunan Lezzet’tin tatlı tarifleri listesinden iyi bir tercih…
Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Ortasını havuz gibi açıp 2 çay kadehi sıvıyağ, tozşeker, yoğurt, 2 yumurta ve tuzu ilave edin. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 15- 20 dakika dinlendirin.
Hamuru 15 bezeye ayırın. Her bezeyi merdane takviyesiyle avuç büyüklüğünde açın. Aralarına nişasta serpiştirerek tüm yufkalar bitene kadar üçer yufkayı üst üste dizin.
Üçlü yufka gruplarını evvel merdane sonra oklavayla geliştiği kadar açın.
Tereyağını bir tavaya alıp eritin ve ılınmaya vazgeçin. Yarım kahve fincanı sıvıyağı eritilmiş tereyağıyla karıştırın.
Hazırladığınız 5 yufkayı yağlanmış baklava tepsisine aralarına yağ karışımından sürerek serin.
Kalan yağı üzerine sürün. Baklavayı kare biçiminde dilimleyip evvelden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 50-55 dakika pişirin.
Şurup için tüm malzemeyi bir tencereye alın. Kıvamı koyulaşıncaya kadar kaynatıp ılınmaya vazgeçin.
Baklavayı fırından alın. Ilık şerbeti üzerine dolaştırarak dökün. Soğuduktan sonra servis tabağına alın ve aralarına kaymağı paylaştırın. Üzerine antepfıstığı serpiştirip servis yapın.