Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,03
  • EURO
    %-0,11
  • ALTIN
    %0,26
  • BIST
    %-0,25
Kaymaklı Puding

Kaymaklı Puding

Kaymaklı Puding Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr dondurulmuş böğürtlen
  • çilek
  • ahududu
  • 150 gr kaymak
  • 150 gr pudra şeker
  • 10 dilim tost ekmeği

Kaymaklı Puding Nasıl Yapılır?

Lezzet’in yemek tarifleri gibi puding tarifleri de çok alaka görüyor…

Böğürtlen, çilek, ahududu ve 100 gram pudra şekeri sos tenceresine alın. Kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtıp ocaktan alın. Meyveleri süzgeçten geçirip bir kabın içine süzerek meyveli şurubu hazırlayın.

Ekmeklerin kabuk kısımlarını kesip meyveli şurup ile yumuşatın. Ufak yuvarlak bir kabın içini hazırladığınız bu ekmek dilimleriyle kaplayıp kalanları içine doldurun. Kalan sosu üzerine dolaştırarak dökün. Kalıbın üzerini bir tabakla örtün ve buzdolabında en az 4 saat bekletin.

Kalan pudra şeker ile kaymağı bir kasede karıştırın. Pudingi ters çevirerek servis tabağına aktarın. Pudra şekerli kaymak ile soğuk servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın