Lezzet’in yemek tarifleri gibi puding tarifleri de çok alaka görüyor…
Böğürtlen, çilek, ahududu ve 100 gram pudra şekeri sos tenceresine alın. Kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtıp ocaktan alın. Meyveleri süzgeçten geçirip bir kabın içine süzerek meyveli şurubu hazırlayın.
Ekmeklerin kabuk kısımlarını kesip meyveli şurup ile yumuşatın. Ufak yuvarlak bir kabın içini hazırladığınız bu ekmek dilimleriyle kaplayıp kalanları içine doldurun. Kalan sosu üzerine dolaştırarak dökün. Kalıbın üzerini bir tabakla örtün ve buzdolabında en az 4 saat bekletin.
Kalan pudra şeker ile kaymağı bir kasede karıştırın. Pudingi ters çevirerek servis tabağına aktarın. Pudra şekerli kaymak ile soğuk servis yapın.