Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,13
  • EURO
    %-0,13
  • ALTIN
    %0,16
  • BIST
    %3,72
Kaymaklı Künefe

Kaymaklı Künefe

Kaymaklı Künefe Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 kilogram ham tel kadayıf
  • 300 gr sadeyağ
  • 150 gr ince çekilmiş Antep fıstığı
  • 750 gr kaymak

Şerbeti için

  • 1 kilogram toz şeker
  • 3 su kadehi su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Kaymaklı Künefe Nasıl Yapılır?

  • Tatlının şerbeti için şeker ve suyu tencereye alıp kaynatın. Şurup kıvamına geldiğinde limon suyunu ilave edip 5 dakika daha kaynatın.
  • Tencereyi ocaktan alın. Künefe sahanlarının içine tel kadayıfın yarısını paylaştırın. Üzerlerine eritilmiş sadeyağın yarısını dolaştırın.
  • Üzerlerine kaymak ve Antep fıstığını serpin. Kalan kadayıfı ve sadeyağı başka bir kapta karıştırıp kaymak ve Antep fıstığının üzerine ilave edin.
  • Sahanları ocak üzerine alıp sık sık çevirerek kadayıfı kızartın. Kadayıfları aynı sahan içinde alt üst ederek değişik taraflarını da kızartın.
  • Sıcak kadayıfların üzerine sıcak şerbeti ilave edin. 5 dakika bekletip servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın