Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,15
  • EURO
    %-0,11
  • ALTIN
    %0,19
  • BIST
    %1,15
Kaymaklı Kaygana

Kaymaklı Kaygana

Kaymaklı Kaygana Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 10 yumurta
  • ¼ su kadehi nişasta
  • 200 gr tereyağı

Şerbeti için

  • 3 su kadehi toz şeker
  • 2 su kadehi su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Kaymaklı Kaygana Nasıl Yapılır?

Kaygananızın üzerine bal veya çikolata sos döküp servis yapabilirsiniz. Şerbeti için, şeker, su ve limon suyunu kaynatın. Kaynadıktan iki dakika sonra ocaktan alın. Yumurtaları derin bir kasede koyulaşıncaya kadar çırpın. Nişastayı ilave edip karıştırın. Tavayı iyice ısıtın. Tereyağın yarısını tavada eritin. Hazırladığınız nişastalı yumurtadan tavaya bir kepçe dolusu dökün. Her iki tarafını da pişirin. Ilık şurubun içine aktarıp 5 dakika bekletin. Kalan yumurtalı karışımı da aynı biçimde hazırlayın. Dilimleyerek servis tabağına alın. Nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın