Kaymaklı İncir Tarifi İçin malzemeler
- 8 adet büyük boy ve sert incir
- 8 tatlı kaşığı kaymak
- 8 tatlı kaşığı ince çekilmiş yer fıstığı
- 8 çay kaşığı bal
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 2-3 yemek kaşığı gül suyu Yiyeceğe uygun
- Nane yaprakları
Kaymaklı İncir Nasıl Yapılır?
Kendinizi şımartmaya yetecek çok kolay kaymaklı incir tarifi
- İncirleri yıkayıp iyice kuruladıktan sonra tabanından tamamen kopmayacak biçimde 4 ’e kesip, yağlı kağıt serili fırın kabına dizin. Ortalarına 1 ’er tatlı kaşığı kaymak yerleştirip, yer fıstığı serpin. En son üzerlerine 1 ’er çay kaşığı gül suyu ve bir tutam karabiber serpin.
- Evvelden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Fırından çıkartın, henüz sıcakken üzerlerine 1 ’er çay kaşığı kadar bal dökün. Kaymaklı inciri nane yaprakları ile süsleyip bekletmeden servis yapın.
İncir yaprakları, kumpaslı olarak insülin iğnesi yapmak zorunda olan diyabet hastalarında insülin ölçüsünü eksiltir. Potasyum bakımından zengindirler, bu da yemeklerden sonra beden tarafından emilen şeker ölçüsünü tertip etmeye destekçi olur.
İncir, ceviz ve kaymak üçlüsü tarifi için tıklayın