Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Kaymaklı Elma Tatlısı

Kaymaklı Elma Tatlısı

Kaymaklı Elma Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

  • 4 kırmızı elma
  • 1 su kadehi toz şeker
  • 1 su kadehi su
  • 2 tane karanfil
  • 100 gr kaymak
  • 1 su kadehi vişne suyu

Kaymaklı Elma Tatlısı Nasıl Yapılır?

Elmaların kabuklarını soyun ortasındaki çekirdekleri meyve oyacağı ile çıkarın. Elmaları ufak bir tencereye oyuk kısımları üste gelecek biçimde dizin. Su, şeker, vişne suyu ve karanfil ilave ederek tencerenin kapağını kapatın. Buzdolabında bu biçimde 1 gün bekletin. Tencereyi ocağa alıp 30 dakika elmaları pişirin. Şerbetini süzerek servis tabaklarına paylaştırın. Oyuk kısımlarını kaymakla doldurup servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın