Malzemeler
Üzeri için
Ekmek kadayıfını geniş kenarlı bir tepsiye yerleştirin. Suyu ilave edip üzerine pak bir mutfak bezi örterek 20 dakika bekletin. Yumuşayınca suyunu süzdürüp, pak bir mutfak beziyle fazla suyunu bastırarak alın. Toz şeker ile limon suyunu iki dakika kaynatın. Ocaktan alıp kadayıfın üzerine dolaştırarak dökün. Kısık ateşte, ara ara kenarlardaki şerbetinden kaşıkla alıp üzerine dökerek pişirin. Suyunu çekince ocaktan alın. Pişen kadayıfı enlemesine bıçakla ikiye kesip üzerine kaymak yayın. Değişik kadayıfı üzerine kapatın. Kaymak ve toz Antep ıstığı ile süsleyerek servis yapın.
Antep fıstığı ile lezzetlendirilen ekmek kadayıfı tarifine göz atmayı unutmayın.
Ekmek kadayıfının arasına kaymak yerleştirmeden de hazırlayıp, yalnızca servis yaparken kaymakla ikram edebilirsiniz.