Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,09
  • EURO
    %0,97
  • ALTIN
    %-3,14
  • BIST
    %1,15
Kaymaklı Ekmek Kadayıfı

Kaymaklı Ekmek Kadayıfı

Kaymaklı Ekmek Kadayıfı Tarifi İçin malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 kahve fincanı şeker 
  • 3 kahve fincanı un 
  • 1 kutu kabartma tozu 

Şerbeti için:

  • 2.5 su kadehi şeker 
  • 2.5 su kadehi su

Kaymaklı Ekmek Kadayıfı Nasıl Yapılır?

  • Yumurta ve şekeri beyaz olana dek hoşça çırpalım. Sonra içine eleyerek un ve kabartma tozu ilave edelim.
  • Spatula ile FOLD edelim. katlayarak alttan üste karıştıralım yumurtalar sönmesin.
  • Bir kaba koyalım ben 25 cm çapında yuvarlak kap kullandım. 180 derece evvelden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirelim hakimiyetli ama.
  • Kürdan testi ile olmuş mu olmamış mı bakalım
  • Şerbeti için; şekeri tencereye alalım karamel yapalım ama bu sefer karıştırabiliriz.
  • Alt taraflar karamel olunca karıştırın. Her taraf hoşça erisin ardından suyu ilave edelim. NOLUYOR YA! demeyin evet şeker öyle donuyor merak etmeyelim.
  • Şeker suyun içinde hoşça erisin, erir hemen zati şimdi hazır..

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın