Yeniliklerden ilk siz haberdar olun.
Bildirimlere izin vererek sitemizdeki en yeni gelişmelerden ilk siz haberdar olun.
Gelişmelerden uzak kalmayın
Daha Sonra
İzin Ver
Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.
DOLAR
%0,19
EURO
%-0,60
ALTIN
%1,51
BIST
%1,94
İstanbul
Ankara
izmir
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Mersin
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Lokmalık Tuzlu Kurabiye
Tam Ölçülü Un Helvası
Suffle
Cevizli Bulut Kek
Waffle Tarifi
Fırında Sütlaç
Bol Soslu Islak Kek (Pastane Usulü)
Böyle Tiramisu Yemediniz (Videolu)
TARİH: 22.11.2024
ÜYE GİRİŞİ
KAYIT OL
Anasayfa
Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar
Şerbetli Tatlılar
Pasta Tarifleri
Meyveli Tatlılar
Kek Tarifleri
Dondurmalı Tatlılar
Çikolatalı Tatlılar
Karışık Tatlı Tarifleri
Diyet Tatlılar
Hakkımızda
İletişim
»
Karışık Tatlı Tarifleri
»
Kaymaklı Ekmek Kadayıfı
Facebook
Twitter
Google+
24 Mayıs 2019
0
1190
+
-
Kaymaklı Ekmek Kadayıfı
Malzemeler
10 gram yaş maya
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı şeker
1 küçük çay bardağı süt
1 yumurta
250 gram un
Islatmak İçin
1 su bardağı pekmez
İki buçuk su bardağı ılık su
Şerbeti İçin
4 su bardağı şeker
5 bardağı su
Bir iki damla limon suyu
Üzeri İçin
Kaymak
Yapılışı
lk olarak ılık sütün içerisinde şekeri ve mayayı eritelim.
Ardından diğer hamur malzemelerini ekleyerek güzelce yoğuralım.
Hazırladığımız hamuru 10-15 dakika dinlendirdikten sonra kullanacağınız tepsinin ölçülerinde hamuru merdane ile açalım.
Yağlanmış tepsinin ölçülerine göre açılan hamuru tepsiye oturtun ve mayalanması için yaklaşık bir saat bekletin.
Mayalanan hamuru fırına yerleştirin ve kızarana dek pişirin.
Pişen hamuru kalıptan çıkartalım; soğuması ve kuruması için bekletelim.
Kuruması için en az 1 gün gerekli hanımlar unutmayın.
Kuruyan hamuru pişirdiğiniz tepsi boyutundan daha büyük bir tepsiye yerleştirin.
Islatmak için pekmez ve sütü karıştıralım ve şerbeti dökmeden önce üzerine dökelim.
Şerbetini karamelize bir şekilde hazırlayalım ve hamurun üzerine dökelim.
Şerbetini çektikten sonra kaymak ile ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Sosyal Medyada
Paylaşın:
Like
Tweetle
+1
Pinterest
Linkedin
Etiketler:
Kaymaklı Ekmek Kadayıfı
Kaymaklı Ekmek Kadayıfı nasıl yapılır
lezzetli Kaymaklı Ekmek Kadayıfı
pratik Kaymaklı Ekmek Kadayıfı
İlginizi Çekebilir
Lokmalık Tuzlu Kurabiye
Tam Ölçülü Un Helvası
Evde Badem Şekeri Yapımı
Önceki Yazı
Çilek Dolgulu Çokomel Yapımı
Sonraki Yazı
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Lokmalık Tuzlu Kurabiye
Tam Ölçülü Un Helvası
Suffle
Cevizli Bulut Kek
Waffle Tarifi
Fırında Sütlaç
BİRDE BUNLARA BAKIN
Ataşehir Escort Bayanlarını: atasehirescortlari.com ‘da bulabilirsiniz.
Lokmalık Tuzlu Kurabiye
Tam Ölçülü Un Helvası
Suffle
Cevizli Bulut Kek
Waffle Tarifi
Fırında Sütlaç
Bol Soslu Islak Kek (Pastane Usulü)
Böyle Tiramisu Yemediniz (Videolu)
Cevizpare Tatlısı
Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?
Cevabı iptal etmek için tıklayın.
Yorum yazmak için
giriş
yapmalısın
1
Ataşehir Escort Bayanlarını: atasehirescortlari.com ‘da bulabilirsiniz.
2
Lokmalık Tuzlu Kurabiye
3
Tam Ölçülü Un Helvası
4
Suffle
5
Cevizli Bulut Kek
6
Waffle Tarifi
7
Fırında Sütlaç
8
Bol Soslu Islak Kek (Pastane Usulü)
9
Böyle Tiramisu Yemediniz (Videolu)
10
Cevizpare Tatlısı