1 kutu kaymak tadında kremşanti, içinde iki makbuz bulunanlardan ilave edilecek
Yarım su kadehinden bi parmak fazla pudra şekeri
1 kutu vanilya
Kaymaklı Dondurma Kaynatma, Aralıksız Çırpma, Buzlanma Tasayı Yok Tarifi Yapılışı
Öncelikle bir kaba soğuk sütü boşaltıp üzerine salep tozunu ilave edip kaşıkla karıştırıp daha sonra pudra şekerini, kahve beyazlatıcı, kremşantileri ve vanilyayı ilave edip evvel tel mikserle yada büyük kaşıkla karıştıralım.
Daha sonra mikserle yüksek devirde 7 dakika süresince kesintisiz çırpalım.
Sonrasında gizleme kabına yada dondurma paketine boşaltıp ağzına ilkin streç jelatin sürükleyip buzluğa atalım.
İvediniz yoksa bir gece çabuğumuz varsa bir kaç saat bekletin. Çıkardıktan sonra üzerini antep fıstık tozu, ceviz yada fındık hangisi varsa afiyetle harcayabilirsiniz.