Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Kaymaklı Dondurma

Kaymaklı Dondurma

Tarifin Öyküsü

Kaymaklı Dondurma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 yemek kaşığı silme sahlep
  • Toz şeker görselde 300 gram kullanıldı

Kaymaklı Dondurma Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tüm malzemeleri tencereye alın kesintisiz karıştırarak kaynama noktasına getirin.
  2. Kaynamaya başlayınca kısık ateşe alıp. 20 dakika kendiliğindene pişirin.
  3. Ara ara karıştırarak kaymak katmanı yakalatmayın.
  4. 20 dakika sonra dondurmayı başka bir kaba alıp ara ara karıştırarak soğutun.
  5. Dondurucuda dinlenmeye alın. Dondurucuya aldıktan 2 saat sonra geri çıkarıp karıştırın.
  6. Tekerrür dondurucuda dinlendirin. 5 kere 2 saat arayla karıştırın.
  7. Donmaya başlayınca mikserle karıştırın.
  8. Ve artık dondurmanızı dondurucuda tekerrür donana kadar dinlendirin ve servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın