Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,15
  • EURO
    %-0,11
  • ALTIN
    %0,19
  • BIST
    %1,15
Kaymaklı Ayva Tatlısı

Kaymaklı Ayva Tatlısı

Kaymaklı Ayva Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 3 ayva
  • 1 su kadehi toz şeker
  • 6 karanfil
  • 1 su kadehi su
  • 50 gr loğusa şekeri

İç harcı için

  • 2 elma
  • yarım su kadehi tozşeker

Üzeri için

  • 250 gr kaymak
  • Yarım su kadehi ceviz

Kaymaklı Ayva Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Ayvaların kabuklarını soyun. İkiye dağılıp çekirdeklerini çıkarın. Kararmaması için limonlu suda bekletin.
  • Elmaların kabuklarını atayıp rendeleyin. Rendelenmiş elmalara yarım su kadehi tozşeker ilave edip karıştırın.
  • Ayvaların suyunu süzüp bir fırın tepsisine yan yana dizin. Elmalı iç malzemeyi ayvaların ortalarına paylaştırın. Karanfilleri üzerine ilave edin.
  • Bir su kadehi toz şekeri ayvaların üzerine serpiştirin. Lohusa şekerini bir su kadehi suda eritin. Tepsiye ilave edip kısık ateşte ayvalar yumuşayana kadar pişirin.
  • Ayvaların kızarması için evvelden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 10-15 dakika daha pişirin. Kaymağı ayvaların üzerine paylaştırın. Cevizle süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.

    Yılbaşı ve bayramlarda sık sık harcanan banal ayva tatlısına buradan erişebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın