Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,04
  • EURO
    %-0,15
  • ALTIN
    %0,36
  • BIST
    %-0,25
Kaymaklı Ayva Kulesi

Kaymaklı Ayva Kulesi

Kaymaklı Ayva Kulesi Tarifi İçin malzemeler

  • 2 ayva
  • 300 gr kaymak
  • 1 su kadehi tozşeker
  • 40 gr lohusa şekeri
  • 1 tutam toz safran
  • Nar taneleri

Kaymaklı Ayva Kulesi Nasıl Yapılır?

  • Ayvaları atayıp enine yarım parmak kalın milleteler biçiminde dilimleyin. Yarısını ayırıp kalanları tencereye alın.
  • Yarım kadeh şeker, lohusa şekeri ve üzerini örtecek kadar su ilave edin. Ayvalar yumuşayana kadar pişirip süzün.
  • Ayırdığınız ayva dilimlerini başka bir tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ve kalan şekeri ilave edin. Safranı ilave edip yumuşayana kadar haşlayın ve süzün.
  • Sarı dilimin üzerine kalın bir katman halinde kaymak ilave edip antepfıstığı serpin. Kırmızı renkli ayva dilimini yerleştirin.
  • Üzerlerini kaymakla süsleyip servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın