Oda sıcaklığındaki yumurtaları ve şekeri, derin bir kabın içinde mikserle 3-4 dakika çırpın. Üzerine akışkan yağı ve yoğtümördü ilave ederek 2-3 dakika daha çırpmaya devam edin.
Bir başka kabın içinde irmik, un, kabartma tozu, ceviz içi, toz haşhaş ve dövülmüş karan li iyice karıştırın. Mahlebi de ilave ederek hazır hale getirin.
Yumurtalı karışımın içine unlu karışımı azar azar ilave ederek bir tahta adalȩıkla karıştırmaya başlayın.
Birbirleriyle iyice özdeşleşen ve pürüzsüzleşen katı kıvamlı hamuru, yağladığınız orta boy fırın kabına boşaltın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 35-40 dakika pişiltihap.
Şurup için su ve şekeri bir tencerede, orta ısılı ateşin üzerinde pişiltihap. Şurup kaynamaya başladıktan sonra ocaktan alın ve ılınmasını bekleyin.
Fırından çıkardığınız sıcak tatlının üzerine ılık şurubu dolaştırıp, 15-20 dakika çekmesini bekleyin. Sonra da dilimleyerek, taze süt kaymağıyla birlikte servis yapın.