Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Kaymaklı Asırlık Tatlı

Kaymaklı Asırlık Tatlı

Kaymaklı Asırlık Tatlı Tarifi İçin malzemeler

  • 3 yumurta Oda sıcaklığında
  • 2 Türk kahvesi fincanı toz şeker
  • 3 Türk kahvesi fincanı akışkan yağ
  • 1 Türk kahvesi fincanı yoğurt
  • 2 Türk kahvesi fincanı irmik
  • 5 Türk kahvesi fincanı un
  • 1 kutu kabartma tozu
  • 1/2 su bardağı dövülmüş ceviz içi
  • 1 tatlı adalȩığı toz haşhaş
  • 1 çay adalȩığı mahlep
  • 2 dövülmüş karanfil

Şurubu için

  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker

Üzeri için

Kaymak

Kaymaklı Asırlık Tatlı Nasıl Yapılır?

  • Oda sıcaklığındaki yumurtaları ve şekeri, derin bir kabın içinde mikserle 3-4 dakika çırpın. Üzerine akışkan yağı ve yoğtümördü ilave ederek 2-3 dakika daha çırpmaya devam edin.
  • Bir başka kabın içinde irmik, un, kabartma tozu, ceviz içi, toz haşhaş ve dövülmüş karan li iyice karıştırın. Mahlebi de ilave ederek hazır hale getirin.
  • Yumurtalı karışımın içine unlu karışımı azar azar ilave ederek bir tahta adalȩıkla karıştırmaya başlayın.
  • Birbirleriyle iyice özdeşleşen ve pürüzsüzleşen katı kıvamlı hamuru, yağladığınız orta boy fırın kabına boşaltın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 35-40 dakika pişiltihap.
  • Şurup için su ve şekeri bir tencerede, orta ısılı ateşin üzerinde pişiltihap. Şurup kaynamaya başladıktan sonra ocaktan alın ve ılınmasını bekleyin.
  • Fırından çıkardığınız sıcak tatlının üzerine ılık şurubu dolaştırıp, 15-20 dakika çekmesini bekleyin. Sonra da dilimleyerek, taze süt kaymağıyla birlikte servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın