Kaymak Tadında Kakaolu Dondurma Kremşantili Tarifi Nasıl Yapılır?
Öncelikle 1 su kadehi süt ile 1 poşet kakaolu kremşantiyi çırpalım buzdolabına kaldıralım.
Uygun bir tencereye süt ve toz şekerin yarısını alıp orta ateşte karıştırarak kaynamaya vazgeçelim.
Kaynamaya başlayınca kalan toz şekeri tek içimlik salep ve vanilyayı ilave edip çırpma teli ile karıştıralım 10 dakika kısık ateşte kaynatalım, ocaktan alıp soğumaya vazgeçelim.
Soğuduktan sonra çırpılmış kremşantiyi ilave edip hoşça karıştıralım geniş bir kaba döküp -18 ırmakta 1 saat bekletip müddet sonunda çıkarıp kaşıkla kenarlardan içe doğru olacak biçimde karıştıralım, tekerrür dondurucuya kaldıralım.
Bir saat sonra tekerrür dondurucudan alıp ikinci defa karıştıralım ve tekerrür dondurucuya kaldıralım.
Bu defa 2 saat sonra dondurucudan çıkarıp son defa karıştırarak dondurucuya kaldıralım.
Son olarak 1, 5 saat kadar dondurucuda bekletip servise hazırlayalım.