Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,19
  • EURO
    %-0,60
  • ALTIN
    %1,51
  • BIST
    %1,94
Kaymak Tadında Dondurma

Kaymak Tadında Dondurma

Kaymak Tadında Dondurma Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 poşet dr oetker kremşanti
  • 3 su bardağı soğuk süt
  • 2 yumurta
  • 1.5 çay bardağı şeker
  • 1 paket vanilya

Kaymak Tadında Dondurma Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle bir kapta 3 su bardağı süt ve 2 poşet krem şantiyi yaklaşık 3 dakika kadar mikserle çırpıp buzdolabının alt kısmında soğumaya bırakıyoruz.
  2. Krem şantinin markası dr oetker olursa çok daha iyi olur çünkü diğer markalar cıvık düşüp kıvam almayabiliyor.
  3. Daha sonra bir kapta yumurta, şeker ve vanilyayı beyazlaşana kadar en az 7-8 dakika çırpıyoruz.
  4. Yumurtaların çırpıldığı kap dar ve uzun olursa beyazlama açısından daha verimli olur. Bu işlemi de tamamladıktan sonra dolapta soğumaya bıraktığımız kremşantiyi alıp şekerli yumurtalı karışım ile karıştırıp 2-3 dakika kadar mikserle çırpıyoruz.
  5. Son olarak kaplara döküyoruz. Ben sakladığım hazır dondurma kaplarının içine koydum daha pratik oldu, 2 adet 1 kglik kap ölçüsü çıktı yani bu ölçülere göre toplamda 2 kg dondurma çıkıyor.
  6. Kaplara koyduktan sonra en az  6-7 saat buzlukta donduruyoruz. Elbette buzdolaplarına göre değişiklik gösterebildiği için akşamdan yapmak daha garanti olur, benim buzluğumda ortalama 6 saatte kıvam aldı. Merak etmeyin hiç bir şekilde yumurta kokusu olmuyor ve tadı aynı kaymaklı dondurma gibi oluyor, içinde yumurta bulunmasının sebebi kristalleşmesini önlediğini için. Katkı maddeli hazır dondurmaları tüketmektense bu çok daha güzel bir seçenek. Yapacaklara şimdiden afiyet olsun🌸

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın