Balkan yemekleri çok tanınmıştır, bunun içinde pratik ve hoş tatlılar vardır, bugün sizlere Kaymaçina tarifini vereceğiz. kaymaçinayı yaparken dikkat etmemiz gereken hususlar nelerdir? Tatlının üretiminde kulalanacağımız süt ve yumurtaların oda ısısnda olmasına dikkat etmeliyiz. Tatlının içine kullanacağınız mahsullerin taze olmasına dikkat etmeliyiz, son kullanma tarihine kesinlikle dikkat ediniz. Bu nefis sütlü tatlıyı çok seveceğinizden eminiz, aşinayı üzere bir balkan tatlısı duyuru Traliçe şu aralar en çok harcanan tatlılardan bir tanesi. Fırsatınız olduğu zaman Traliçe Tarifini sitemizden kesinlikle sınamalısınız. Sütlü tatlılar daha çok seçim edilir çünkü üretimi hamur tatlılarına göre daha basit ve daha tez zamanda olur. Çağımız bayanı çoğunluğu çalışan bayan bu sebeble çok özel zamanlar olmadıkça pratik tarifleri seçim ediyorlar. Üretimi çok basit olan Kaymaçina Tarifinin malzeme listesi ve üretim safhalarına geçiyoruz. Basit gelsin..
1 kilo, süt
170 gram 1 su kadehi toz şeker
5 tane, yumurta
Öncelikle geniş bir kaba yumurtaları tekere teker kıralım, mikserle takribî 3 dakika köpük köpük olana kadar çırpalım. Üzerine toz şekeri dökelim, şeker taneleri eriyene kadar çırpma operasyonuna devam edelim. Karışımın üzerine sütü ilave edelim sütü ilave ettikten sonra düşük devirde mikserle takribî dört dakika daha çırpalım. Hazırladığımız sütlü tatlıyı bir borcama dökelim, evvelden ısıtıtğımız 170 derecelik ısıda bir saate yakın üzeri acık kahverengi olana kadar pişirelim. Piştikten sonra fırından alalım olasıysa 1 gece buzdolabında bekletelim öyle servise sunalım. Afiyet olsun..