Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,27
  • EURO
    %0,12
  • ALTIN
    %0,25
  • BIST
    %-0,25
Kaymaçina

Kaymaçina

Kaymaçina Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 su kadehi süt
  • 8 yumurta
  • 1 su kadehi toz şeker

Karamel için

  • 1 su kadehi toz şeker
  • 1 çay kaşığı limon suyu

Kaymaçina Nasıl Yapılır?

  • Karamel için toz şekeri derin bir tavaya alın ve 2 damla kadar limon suyu ilave edin.
  • Çok kısık ateşte hiç karıştırmadan karamel rengi alana kadar tutun.
  • Ocaktan alın ve karameli ısıya dayanıklı sırça ve düz bir kabın dibine yayın.
  • Sütün 2.5 kadeh kadarını kaynatın. Kalan süt, toz şeker ve yumurtaları iyice çırpıp kaynamakta olan süte ilave edin. Bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın.
  • Kaymaçino ’yu evvelden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırının orta rafına yerleştirin.
  • 35-40 dakika pişirip buzdolabında en az 10 saat bekletin.
  • Servis edilmeden evvel kalıbı ters çevirip tabağa servis tabağına alın. Soğuk servis yapın. Afiyet olsun.

Kaymaçina Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Şayet vanilya kullanılacaksa, yumurta kokusunu bastırmak için iyice karıştırılmalıdır.
  • Malzemeler boza kıvamına gelene kadar çırpılmalı, topaklanma oluşursa mikser ile çırpılmalıdır.
  • Kaymaçina, fırına dolaysız konulmamalıdır. Fırının içerisine bir kap su eklenmelidir.
  • Büyük fırın tepsisi yerine minik porsiyonlara da paylaştırabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın