Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,22
  • EURO
    %-0,46
  • ALTIN
    %0,96
  • BIST
    %1,47
Kayısılı&Peynirli Çavdar Unlu Soğuk Pasta

Kayısılı&Peynirli Çavdar Unlu Soğuk Pasta

Kayısılı&Peynirli Çavdar Unlu Soğuk Pasta Tarifi İçin malzemeler

Tabanı için

  • 125 g yumuşak tereyağı 
  • 2 yemek kaşığı soğuk süt
  • 4 Türk kahvesi fincanı çavdar unu 
  • 3 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 koli vanilin
  • 1 koli kabartma tozu 

Kayısılı dolgu için

  • 500 g sert kayısı
  • 100 g sürülebilir krem beyaz peynir
  • 1 çay kadehi taze/tatlı lor peyniri
  • 200 ml süt kreması 
  • 3 çay kadehi Hindistan cevizi 
  • 4 yemek kaşığı bal
  • 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi

Kayısılı&Peynirli Çavdar Unlu Soğuk Pasta Nasıl Yapılır?

@ferahustunel
17.4 bin takipçi
Ferah Üstünel

  • Taban için tüm malzemeleri bir kaba alıp yoğurun. Elde ettiğiniz hamuru yağlı kağıt ile kapladığınız kelepçeli bir kalıba, her yerine denk biçimde bastırarak yayın. Hamurun kabarmaması için tabanının her tarafına çatal daldırarak delikler açın. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında pişirip soğumaya bırakın.
  • Dolgusu için çekirdekleri çıkarılmış kayısıları mutfak robotunda, hafif pütürlü bir hal alana dek çekin. Kremanın ve balın yarısı hariç, öteki tüm malzeme ile kayısıları bir kapta karıştırın. Kalan 2 kaşık balı ve soğuk kremayı mikser ile iyice kabarıp, sertleşene dek çırpın. Kayısılı karışıma yavaş yavaş ilave ederek karıştırın. Soğumuş tabanın üzerine yayın ve buzlukta kendini sürükleyene dek dondurduktan sonra, Hindistan cevizi ve taze kayısı ile süsleyerek  servis yapın.

Karışık peynirli ve biberli bütün buğday unlu kek tarifi için tıklayın

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın