Kayısılı&Peynirli Çavdar Unlu Soğuk Pasta Tarifi İçin malzemeler
Tabanı için
125 g yumuşak tereyağı
2 yemek kaşığı soğuk süt
4 Türk kahvesi fincanı çavdar unu
3 tatlı kaşığı tarçın
1 koli vanilin
1 koli kabartma tozu
Kayısılı dolgu için
500 g sert kayısı
100 g sürülebilir krem beyaz peynir
1 çay kadehi taze/tatlı lor peyniri
200 ml süt kreması
3 çay kadehi Hindistan cevizi
4 yemek kaşığı bal
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
Kayısılı&Peynirli Çavdar Unlu Soğuk Pasta Nasıl Yapılır?
@ferahustunel 17.4 bin takipçi Ferah Üstünel
Taban için tüm malzemeleri bir kaba alıp yoğurun. Elde ettiğiniz hamuru yağlı kağıt ile kapladığınız kelepçeli bir kalıba, her yerine denk biçimde bastırarak yayın. Hamurun kabarmaması için tabanının her tarafına çatal daldırarak delikler açın. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında pişirip soğumaya bırakın.
Dolgusu için çekirdekleri çıkarılmış kayısıları mutfak robotunda, hafif pütürlü bir hal alana dek çekin. Kremanın ve balın yarısı hariç, öteki tüm malzeme ile kayısıları bir kapta karıştırın. Kalan 2 kaşık balı ve soğuk kremayı mikser ile iyice kabarıp, sertleşene dek çırpın. Kayısılı karışıma yavaş yavaş ilave ederek karıştırın. Soğumuş tabanın üzerine yayın ve buzlukta kendini sürükleyene dek dondurduktan sonra, Hindistan cevizi ve taze kayısı ile süsleyerek servis yapın.
Karışık peynirli ve biberli bütün buğday unlu kek tarifi için tıklayın