Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Kayısılı Ve Şeftalili Cobbler

Kayısılı Ve Şeftalili Cobbler

Kayısılı Ve Şeftalili Cobbler Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 600 gr şeftali
  • 600 gr kayısı
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 kutu vanilya
  • 80 gr toz şeker
  • 40 gr mısır nişastası

Hamuru için

  • 125 gr un
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 tutam tuz
  • 50 gr toz şeker
  • 60 gr tereyağı
  • 65 gr yoğurt

Kayısılı Ve Şeftalili Cobbler Nasıl Yapılır?

Meyvelerin kabuklarını atayıp kocaman doğrayın ve fırın kabına alın. Üzerine şeker ilave edip karıştırın ve 35 dakika bekletin. Hamur için; un, kabartma tozu, karbonat, şeker ve tuzu harmanlayın. Tereyağını ilave edip parmak uçlarınızla yoğurun. Yoğurdu ilave edip iyice karıştırın. Meyvelerin üzerine limon suyu, vanilya ve nişastayı ilave edip karıştırın. Hamuru üzerine parça parça yerleştirin ve 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar takribî 40 dakika pişirin. Dondurma ile servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın