Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,02
  • EURO
    %0,18
  • ALTIN
    %0,68
  • BIST
    %0,27
Kayısılı Ve Peynirli Graten

Kayısılı Ve Peynirli Graten

Kayısılı Ve Peynirli Graten Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 500 gr kayısı
  • 75 gr pudra şekeri
  • 200 gr labne peyniri
  • 75 ml su
  • Kocaman çekilmiş badem
  • 75 gr bölünmüş yulaflı bisküvi

Üzeri için

  • File badem

Kayısılı Ve Peynirli Graten Nasıl Yapılır?

  • Kayısıları ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkarın. Tencereye dizip pudra şekeri serpin.
  • Su ilave edip biçimleri bozulmadan kalacak biçimde kısık ateşte pişirin.
  • Kayısıları süzüp çukur kısımları üste bakacak biçimde porselen fırın kabına dizin.
  • Kayısıları pişirdiğiniz şurubu labne peynirine ilave edin. Kocaman çekilmiş badem ilave edip karıştırın.
  • Peynirli karışımı kayısıların üzerine yayın. Bölünmüş yulaflı bisküvileri peynirin üzerine bolca serpin.
  • File badem serpip evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Bekletmeden servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın