Oda ısısındaki yumurtalar ile şeker beyazlaşana dek mikser ile çırpılır.
Sıvıyağ süt yoğurt tahinin yarısı eklenir ve her yerde mikser ile çırpılır.
Un buğday nişastası kabartma tozu vanilin karbonat tarçın eklenir ve çırpılır ( çok yoğun bir karışım olmaması lüzumlu çünkü diğer malzemeler de içine un ile eklenecek ).
Kuru kayısı ve cevizler üzümlerin boyutunda doğranır ve bir tabak içerisinde çok az un ile ayrıntılarıyla karıştırılır
sonra karışıma katılıp bir iki tur kaşık ile karıştırılır.( malzemeleri unlamamızın sebebi birbirlerine yapışıp kekin içinde belli noktalarda birikmesini önlemek ).
Kek kalıbımız yağlanır ve harç barbar dökülür kalan tahminimiz üzerine gezdirilir ve son olarak susam serpilir.
Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dk kontrollü pişirilir.
Fırından çıkan kekimiz soğumaya bırakılır soğuduktan sonra kalıptan çıkarılır ve dilimlenip servis edilir.