Malzemeler
Üzeri için
İç malzeme için
Üzeri için
Derin bir tencerede tereyağını eritin. Unu ilave edip hafif rengi dönünceye kadar kavurun. Şekeri ilave edip karıştırın. 1 dakika kavurup 4 su kadehi sütü ilave edip karıştırmaya devam edin. İyice koyulaştıktan sonra ocaktan alıp üzerine 1 kutu vanilyayı ilave edip karıştırın. Bisküvileri mutfak robotundan geçirip un haline getirin. Dikdörtgen fırın tepsisine un halindeki bisküviyi hiç boşluk kalmayacak biçimde denk olarak yayın. Muhallebiyi kaşık takviyesiyle üzerine alıp spatula ile yayın. Buzdolabına kaldırıp takribî 1 saat dinlendirin. Öteki yanda kayısıları ikiye ayrılın. Tavaya alın. Üzerine pudra şeker serpin. Kayısılar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Muhallebiyi dolaptan alın. Alttaki bisküvilere yapışması için elinizle hafifçe bastırın. Rulo olacak büyüklükte kareler kesin. Kenar kısmına soğuyan kayısılardan yerleştrip usulca rulo yapın. Servis tabağına alın. Buzdolabında en az 2 saat dinlendirin. Üzerine hindistan cevizi serpip, nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.