Nişasta ve unu 2 kaşık suda ezin. Yumurta, şeker, nişastalı karışım ve taze bunalmış kayısı suyunu tencereye alıp mikserle malzemeleri birbirine yedirene kadar çırpın.
Kısık ateşte aralıksız karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Birkaç dakika karıştırmadan pişirip ocaktan alın.
Muhallebiyi mikserle çırparak soğutun. Biçimli kalıpları hafif nemlendirin ve muhallebiyi paylaştırın. Buzdolabında iyice katılaşana kadar 1 gece bilave ettirin.
Kayısıları ortadan ikiye ayırıp çekirdeklerini çıkarın. Tavaya alıp şekeri ilave edin. Kısık ateşte çevirerek pişirin. Soğumaya bırakın. Muhallebilerin üzerlerini kayısı ve fıstıkla süsleyip servis yapın.