Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,17
  • EURO
    %0,89
  • ALTIN
    %-2,53
  • BIST
    %1,15
Kayısılı Muhallebi

Kayısılı Muhallebi

Kayısılı Muhallebi Tarifi İçin malzemeler

  • 6 su bardağı taze kayısı suyu
  • 3 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • 2 çorba kaşığı su
  • 6 çorba kaşığı toz şeker
  • 2 yumurta

Üzeri için:

  • 5 kayısı
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı kocaman çekilmiş antep fıstığı

Kayısılı Muhallebi Nasıl Yapılır?

  • Nişasta ve unu 2 kaşık suda ezin. Yumurta, şeker, nişastalı karışım ve taze bunalmış kayısı suyunu tencereye alıp mikserle malzemeleri birbirine yedirene kadar çırpın.
  • Kısık ateşte aralıksız karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Birkaç dakika karıştırmadan pişirip ocaktan alın.
  • Muhallebiyi mikserle çırparak soğutun. Biçimli kalıpları hafif nemlendirin ve muhallebiyi paylaştırın. Buzdolabında iyice katılaşana kadar 1 gece bilave ettirin.
  • Kayısıları ortadan ikiye ayırıp çekirdeklerini çıkarın. Tavaya alıp şekeri ilave edin. Kısık ateşte çevirerek pişirin. Soğumaya bırakın. Muhallebilerin üzerlerini kayısı ve fıstıkla süsleyip servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın