Malzemeler
Yapılışı
Öncelikle genişçe bir tencerenin içerisine 1 yemek kaşığı irmiği, 4 su bardağı ılık sütü, 1 yemek kaşığı nişastayı, 1 su bardağına yakın toz şekeri ve 1 tane yumurtanın sarısını ilave edin.
İyice karıştırıp ocağın üstünde orta ateşte pişirin.
Karışımı koyu bir kıvam alana kadar karıştırıp pişirin.
Bu karışıma paket vanilini ilave edin.
Kuru kayısılarıaz miktarda su ile 3 ile 5 dakika kadar bir kabın içerisinde kaynatın.
Daha sonrasında kaynayan kuru kayısıları kevgir yardımı ile alıp suyunu süzün.
Kaynatılan suyun içerisine artan 1 yemek kaşığı kadar toz şekeri ilave edin.
Tekrar kaynatıp 1 tatlı kaşığı limon suyunu ilave edin.
Bir tepsinin içerisine kayısıları dizin.
Hazırlanan muhallebiyi üzerine ilave edin.
Kayısı suyu ile hazırlanan sosu üzerinde gezdirin.
Çekilmiş fındık ya da yeşil fıstık ile servis edin. Afiyet olsun.