Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Kayısılı Milföy

Kayısılı Milföy

Kayısılı Milföy Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 9 milföy hamuru

Kreması için

  • 250 ml süt
  • 1 çay kadehi toz şeker
  • Yarım çay kadehi un
  • 1 tatlı kaşığı buğday nişastası
  • 3 yumurtanın sarısı
  • 1 koli vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 7~8 kayısı

Üzeri için

  • Pudra şekeri
  • Bal
  • Kayısı
  • Kocaman çekilmiş Antep fıstığı

Kayısılı Milföy Nasıl Yapılır?

Milföy hamurlarını hafif unlanmış tezgahta açın. Yuvarlak bir kurabiye kalıbı ile parçalar kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Kabarmasını önlemek için hamurların üzerine yağlı kağıt serip bir başka tepsi yerleştirin. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında hafif kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkartıp soğumaya vazgeçin. Krema için süt, toz şeker, un, nişasta, yumurta sarıları ve vanilyayı bir tencereye alın ve orta ateşte muhallebi kıvamında pişirin. Ocaktan almadan evvel tereyağını ilave edip karıştırın. Milföylerin arasına krema sürüp ince dilimlenmiş kayısıları yerleştirerek 3 kat olacak biçimde üst üste dizin. Üzerlerine pudra şekeri serpin. Bal ve tereyağı ile karamelize ettiğiniz kayısı ve kocaman çekilmiş Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın