Malzemeler
– 150 gr. kuru kayısı
– yarım su bardağına yakın şeker
– 2,5 su bardağına yakın su
– 8 dilim beyaz tost ekmeği
Yapılışı
Kuru kayısı, 2 çorba kaşığı kayısı marmelatı, şeker ve suyu küçük bir tencerede kaynatın ve hafif ateşte 30 dakika pişirin. Tost ekmeklerinin kenarlarını keserek tost makinesinde, ekmekler hafif pembeleşene kadar kızartın. Kızarmış ekmeklerin tek yüzlerine tereyağı sürün ve 4 dilimi, bir kaba dizerek fırına atın. Kayısılardan 4 tanesini süslemek için ayırın. Kalan kayısıları, ortadan ikiye açılmış şekilde fırın kabına koyduğunuz kızarmış ekmeklerin üzerlerine dizin. Hazırladığınız şurubun yarısını, kayısıları dizdiğiniz ekmeklerin üzerlerine yavaş yavaş dökün. Kayısıların üzerine, kalan 4 dilim kızarmış ekmeği kapatın ve kalan şurubu bu ekmeklerin üzerine yavaşça dökün. Kayısılı ekmek tatlısını, kaymak, kayısı isterseniz nane yaprağı ile süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.