Malzemeler
Süslemek için
Lezzet’in yemek tarifleri gibi dondurma tarifleri de çok alaka görüyor…
Sütü tencereye alıp kısık ateşte ısıtın.Yumurta sarıları, şeker ve mısır ununu bir kasede pütürsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpıp ısınmış süte ilave edin. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar arada bir karıştırarak pişirin.Ocaktan alıp soğumaya vazgeçin.
Kayısıların yarısının çekirdeklerini çıkarıp 2 çorba kaşığı krema ile mutfak robotunda püre haline getirin.Kalan kremayı minik bir sos tenceresinde ısıtıp kayısılı karışıma ilave edin.Soğumaya vazgeçin. Kayısıların kalan yarısını da çeper biçiminde doğrayın.
Kayısılı karışım, çeper biçiminde doğranmış kayısı ve sütlü karışımı birleştirin.Karışımı plastik yada çelik bir kaba aktarın. Buzlukta en az 6 saat kadar dondurun.
Buzlukta beklettiğiniz dondurmadan, dondurma kaşığı desteğiyle top biçiminde alıp servis kasesine yerleştirin.Taze nane yaprakları, orman meyveleri ve vişneli sos ile servis edin.