Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Kayısılı Crumble Cheesecake

Kayısılı Crumble Cheesecake

Kayısılı Crumble Cheesecake Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2.5 su kadehi un
  • 200 g tereyağı
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 su kadehi toz şeker

Dolgusu için

  • 12 kayısı
  • 500 g krem peynir
  • 2 yumurta
  • 1 su kadehi toz şeker
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 1 çay kaşığı vanilya esansı

Kayısılı Crumble Cheesecake Nasıl Yapılır?

  • Un, soğuk tereyağı, toz şeker ve kabartma tozunu derin bir karıştırma kabına alın. Mikser desteğiyle ekmek kırıntısı haline gelene kadar çırpın.
  • Yumurtayı ilave edip hamur derleninceye kadar çırpmaya devam edin. Hamuru iki parçaya ayırın.
  • Bir parçasını streç filmle sarıp üzeri için kullanmak üzere dondurucuya atın. Kalan hamuru ise aynı biçimde streç filmle sarıp buzdolabında 30 dakika bekletin.
  • Dolgusu için kayısıları ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkartın. Krem peynir, yumurta, toz şeker, irmik ve vanilya esansını derin bir karıştırma kabına alın.
  • Mikser desteğiyle pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpın. Hamurları buzdolabından çıkarıp bir merdane desteğiyle açın.
  • 22 cm ’lik yuvarlak bir kalıbın tabanına ve kenarlarına açtığınız hamuru yayın. Tekerrür buzdolabına alarak 20 dakika daha dinlendirin.
  • Buzdolabından çıkarıp ortasına krem peynirli dolguyu dökün. Ortadan ikiye kestiğiniz kayısıları iç kısımları alta gelecek biçimde üzerine yerleştirin.
  • Dondurucudaki hamuru çıkarın. Rendenin kocaman tarafı ile rendeleyip kayısıların üzerine yayın.
  • Cheesecake ’inizi evvelden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar takribî 50 dakika pişirin. Soğuduktan sonra buzdolabında en az 2 saat dinlendirip servis yapın. 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın