Un, soğuk tereyağı, toz şeker ve kabartma tozunu derin bir karıştırma kabına alın. Mikser desteğiyle ekmek kırıntısı haline gelene kadar çırpın.
Yumurtayı ilave edip hamur derleninceye kadar çırpmaya devam edin. Hamuru iki parçaya ayırın.
Bir parçasını streç filmle sarıp üzeri için kullanmak üzere dondurucuya atın. Kalan hamuru ise aynı biçimde streç filmle sarıp buzdolabında 30 dakika bekletin.
Dolgusu için kayısıları ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkartın. Krem peynir, yumurta, toz şeker, irmik ve vanilya esansını derin bir karıştırma kabına alın.
Mikser desteğiyle pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpın. Hamurları buzdolabından çıkarıp bir merdane desteğiyle açın.
22 cm ’lik yuvarlak bir kalıbın tabanına ve kenarlarına açtığınız hamuru yayın. Tekerrür buzdolabına alarak 20 dakika daha dinlendirin.
Buzdolabından çıkarıp ortasına krem peynirli dolguyu dökün. Ortadan ikiye kestiğiniz kayısıları iç kısımları alta gelecek biçimde üzerine yerleştirin.
Dondurucudaki hamuru çıkarın. Rendenin kocaman tarafı ile rendeleyip kayısıların üzerine yayın.
Cheesecake ’inizi evvelden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar takribî 50 dakika pişirin. Soğuduktan sonra buzdolabında en az 2 saat dinlendirip servis yapın.