Merhaba, Türkiye’nin Nefis ve en hoş yemek tarifleri sitesi E-Tarifler takipçileri, Kayısılı Çikolatalı Parfe Tarifi ile sizlerleyiz. Vitamin deposu kayısı A, B, C, P vitaminlerini içeriğinde saklar. Kayısı da keza, fosfor, demir, magnezyum ve farklı alanlara yönlendirilmiş mineraller vardır. Bu fantastik meyve aynı zamanda hastalıklara aleyhinde özel bir kalkan vazifeside görür.
Bu fazla hoş hafif tatlıyı Kayısılı Çikolatalı Parfe tarifine maaile bayılacaksınız. Diğer hafif tatlı tarifleri için, sütlü tatlı tariflerinden yardım alabilirsiniz. Akşam yemeği için, et yemekleri tarifleri katagorisinden birbirinden güzel köfte tarifleri bulabilirsiniz. Makarna ve pilav tarifleri için, hamur işleri katagörimize bakabilirsiniz. Afiyetle, kolay gelsin…
Kayısılı sos yapmak için malzeme
500 gram taze kayısı
Yarım su bardağı toz şeker
Kreması için malzeme
3 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
2 yemek yemek kaşığı un
1 paket vanilya
Şanti için malzeme
1 paket toz şanti
1,5 su bardağı süt
1 limon kabuğu rendesi
Üzeri için
80 gram çikolata
Yapılışı
Kayısıları bütün olarak bir tencereye boşaltın. Üzerine suyunu ekleyip 5 dakika pişirin. Arkasından suyunu süzüp, mutfak robotuna atın ve püre haline getirin. Püre halindeki kayısıları bir kabın içine alın ve üzerine toz şekeri dökün, karıştırarak soğumaya bırakın. Ayrı bir tencerenin içine vanilya, süt ve unu koyun mikserle çırpın.Bu karışımı ocağa alın ve tahta kaşıkla karıştırarak pişirin ve ardındaki soğuması için ocaktan alıp kenarda bekletin.
Farklı bir kabın içine toz şanti ve sütü koyun iyice mikserle çırpın. Çikolatayı bir cezvenin içine koyun ve bir tavanın içine de su koyup cezveyi tencereye oturtun arkasında ocağa koyun. Su kaynadıkça çikolata da eriyecektir.
Eriyen çikolatayı kalıbın tam ortasında dökün ve hemen buzdolabına kaldırın fakat çikolata kalıbınızın ortasındaki şekilde donsun.
Donmuş çikolatalı kalıbınızı buz dolaptan çıkarın ve kenarda bekleyen krema harcını, şantiyi, kayısılı sosu bir kabın içinde birleştirin ve karıştırın. Bu karışımı ortası çikolata olan kalıbın kenarlarına dökün ve kaşıkla düzeltin.
Baştan buzdolabına kaldırın ve bir gece bekletip ertesi gün servis edeceğiniz tabağa zıt çıkarın.
Sıhhat olsun…