Vitamin ve mineral açısından çok zengin olan kayısıdan yapılan, Kayısı Tatlısı Tarifi sizlerleyiz. Kayısıyı büyümekte olan çocukların özellikle harcaması gerektiğini uzmanlar ısrarla belirtiyorlar. Kilo problemlerine dahi çözüm sunduğu belirtiliyor, tokluk hissi verdiği için perhizde olanlara öneriliyor. Her tasaya derman olarak öğrenilen bu meyveyi mutfakta bir çok tarifte bulabilirsiniz, reçeli, pastası, tatlısı, dolma tariflerinde bulabilirsiniz.
Akşam menüsü için tekliflerimize gelecek olursak, Tarifinin içinde tarifle alakalı ip uçlarını da bulacağınız Elbasan Tava Tarifi öneririz. Yanına hoş bir Sebzeli pilav tarifi çok yakışacaktır. Tatlı tariflerinden size hitap eden bir tarif kesinlikle bulacaksınızdır. Kayısı Tatlısı Tarifine ve malzeme listesine geçelim basit gelsin, afiyet bal şifa olsun…
250 gr kayısı tercihen günkurusu kayısı
2 su kadehi su
1 çay kadehi şeker
1 su kadehi ceviz veya 200 gr kaymak
Kayısıları üzerini örtecek kadar suya koyun. Elinizle ovuşturarak tozunu lekesini suya çıkarın. Bu sudan alıp 2 su kadehi içme suyuna koyun. Bir gece bekletin. Ertesi sabah şişmiş olan kayısıların suyunu bir tencereye alın. Üzerine şeker ilave edip bir taşım kaynatın. Kaynayan şuruba kayısıları ilave edin. Ağır ateşte, kayısılar şerbeti sürükleyene kadar pişirin. Kayısılar soğuyunca aralarına ceviz veya kaymak koyarak kayısı tatlısını servis yapın.