Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,07
  • EURO
    %0,98
  • ALTIN
    %-3,00
  • BIST
    %1,15
Kayısı Soslu Kremalı Tatlı

Kayısı Soslu Kremalı Tatlı

Kayısı Soslu Kremalı Tatlı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 400 ml krema
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı toz jelatin
  • 2 su kadehi süt
  • 1 kutu vanilya
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • Nane yaprakları

Sos için

  • 400 gr kayısı
  • 1 yemek kaşığı toz şeker

Kayısı Soslu Kremalı Tatlı Nasıl Yapılır?

  • Kayısı sos için, kayısıları yıkayıp çekirdeklerini çıkarın. Tencereye alıp üzerine şeker serpin. Kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin.
  • Tencereyi ocaktan alıp kayısıyı ılındırın. İnce telli süzgeçten geçirin. Buzdolabında soğutun. Kremalı tatlı için, jelatin ve nişastayı süte ilave edip iyice karıştırın.
  • Krema ve şekeri tencereye alıp ısıtın. Sütlü karışımı ilave edip çırpın. Muhallebi kıvamında koyulaşana kadar pişirin. Suyla nemlendirilmiş kaselere paylaştırın.
  • Oda ısısında ılındıktan sonra buzdolabında 2-3 saat bekletin. Kayısı sosunu kaselere paylaştırın. Nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın