Yeniliklerden ilk siz haberdar olun.
Bildirimlere izin vererek sitemizdeki en yeni gelişmelerden ilk siz haberdar olun.
Gelişmelerden uzak kalmayın
Daha Sonra
İzin Ver
Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.
DOLAR
%0,31
EURO
%0,12
ALTIN
%0,36
BIST
%1,40
İstanbul
Ankara
izmir
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Mersin
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Lokmalık Tuzlu Kurabiye
Tam Ölçülü Un Helvası
Suffle
Cevizli Bulut Kek
Waffle Tarifi
Fırında Sütlaç
Bol Soslu Islak Kek (Pastane Usulü)
Böyle Tiramisu Yemediniz (Videolu)
TARİH: 18.04.2025
ÜYE GİRİŞİ
KAYIT OL
Anasayfa
Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar
Şerbetli Tatlılar
Pasta Tarifleri
Meyveli Tatlılar
Kek Tarifleri
Dondurmalı Tatlılar
Çikolatalı Tatlılar
Karışık Tatlı Tarifleri
Diyet Tatlılar
Hakkımızda
İletişim
»
Meyveli Tatlılar
»
Kayısı Pestili
Facebook
Twitter
Google+
15 Kasım 2018
0
833
+
-
Kayısı Pestili
Malzemeler
2 kg. Kayısı
5 su bardağı su
2 su bardağı şeker
4 yemek kaşığı dolusu nişasta
Yapılışı
Kayısıları yıkadıktan sonra çekirdeklerini çıkarın v derin bir tencereye koyun.
Üzerine 1 litre su ekleyin.
İyice pişirin.
Ardından blenderdan geçirerek püre haline getirin.
Şekerini de ekleyerek tekrar pişmeye bırakın.
Kaynamaya başladığında 1 bardak su ve nişastayı da karıştırarak kaynayan kayısı püresine ekleyin.
Hızlı hızlı karıştırın.
3-5 dakika daha pişirip ocaktan indirin.
Temiz ve geniş bir bezi güneş gören bir yere serin.
Üzerine hazırladğımız pestili ya da malezi – ki bestilin bu aşamasındaki haline deniz- bu bezin üzerine serin.
Kalınca bir tabaka halinde bezin üzerine yayın.
İsteğinize göre beze yaydığınız pestilin üzerine susam, haşhaş tohumu, kayısı çekirdeği veya susam serpiştirebilirsiniz.
1 gün bu şekilde pestili güneşte tutun.
Ertesi gün kuruyan pestilin üzerine temiz bir bez daha sererek ters çevirin.
Arka yüzünün de kurumasını sağlayın.
Ertesi gün pestil kurumuş olacaktır.
Islak bir bez ile pestilin üzerindeki bezi ıslatın, bu şekilde daha kolay çıkacaktır.
Diğer bezi de pestilden çıkarın.
Pestili istediğiniz büyüklükte katlayın ve katları makas ile kesin.
İstediğiniz büyüklüklerde keserek serin bir yerde cam kavanozda saklayın. Dilediğiniz zaman tüketin. Afiyet olsun.
Sosyal Medyada
Paylaşın:
Like
Tweetle
+1
Pinterest
Linkedin
Etiketler:
Kayısı Pestili
Kayısı Pestili nasıl yapılır
lezzetli Kayısı Pestili
meyveli pestil yapımı
İlginizi Çekebilir
Lokmalık Tuzlu Kurabiye
Tam Ölçülü Un Helvası
Haşhaşlı Tatlı Yapımı
Önceki Yazı
Pratik Karanfilli Kurabiye
Sonraki Yazı
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Lokmalık Tuzlu Kurabiye
Tam Ölçülü Un Helvası
Suffle
Cevizli Bulut Kek
Waffle Tarifi
Fırında Sütlaç
BİRDE BUNLARA BAKIN
Ataşehir Escort Bayanlarını: atasehirescortlari.com ‘da bulabilirsiniz.
Lokmalık Tuzlu Kurabiye
Tam Ölçülü Un Helvası
Suffle
Cevizli Bulut Kek
Waffle Tarifi
Fırında Sütlaç
Bol Soslu Islak Kek (Pastane Usulü)
Böyle Tiramisu Yemediniz (Videolu)
Cevizpare Tatlısı
Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?
Cevabı iptal etmek için tıklayın.
Yorum yazmak için
giriş
yapmalısın
1
Ataşehir Escort Bayanlarını: atasehirescortlari.com ‘da bulabilirsiniz.
2
Lokmalık Tuzlu Kurabiye
3
Tam Ölçülü Un Helvası
4
Suffle
5
Cevizli Bulut Kek
6
Waffle Tarifi
7
Fırında Sütlaç
8
Bol Soslu Islak Kek (Pastane Usulü)
9
Böyle Tiramisu Yemediniz (Videolu)
10
Cevizpare Tatlısı