Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,31
  • EURO
    %0,12
  • ALTIN
    %0,36
  • BIST
    %1,40
Kayısı Pestili

Kayısı Pestili

Malzemeler

  • 2 kg. Kayısı
  • 5 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
  • 4 yemek kaşığı dolusu nişasta

Yapılışı

  1. Kayısıları yıkadıktan sonra çekirdeklerini çıkarın v derin bir tencereye koyun.
  2. Üzerine 1 litre su ekleyin.
  3. İyice pişirin.
  4. Ardından blenderdan geçirerek püre haline getirin.
  5. Şekerini de ekleyerek tekrar pişmeye bırakın.
  6. Kaynamaya başladığında 1 bardak su ve nişastayı da karıştırarak kaynayan kayısı püresine ekleyin.
  7. Hızlı hızlı karıştırın.
  8. 3-5 dakika daha pişirip ocaktan indirin.
  9. Temiz ve geniş bir bezi güneş gören bir yere serin.
  10. Üzerine hazırladğımız pestili ya da malezi – ki bestilin bu aşamasındaki haline deniz- bu bezin üzerine serin.
  11. Kalınca bir tabaka halinde bezin üzerine yayın.
  12. İsteğinize göre beze yaydığınız pestilin üzerine susam, haşhaş tohumu, kayısı çekirdeği veya susam serpiştirebilirsiniz.
  13. 1 gün bu şekilde pestili güneşte tutun.
  14. Ertesi gün kuruyan pestilin üzerine temiz bir bez daha sererek ters çevirin.
  15. Arka yüzünün de kurumasını sağlayın.
  16. Ertesi gün pestil kurumuş olacaktır.
  17. Islak bir bez ile pestilin üzerindeki bezi ıslatın, bu şekilde daha kolay çıkacaktır.
  18. Diğer bezi de pestilden çıkarın.
  19. Pestili istediğiniz büyüklükte katlayın ve katları makas ile kesin.
  20. İstediğiniz büyüklüklerde keserek serin bir yerde cam kavanozda saklayın. Dilediğiniz zaman tüketin. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın